ПолицияВИЖ ВСИЧКИ

Николай Крушарски, „Пътна полиция“: Ще бъде създадено реверсивно движение по пътя в посока Перник на изхода на София

22 май 2020 | 08:39

Снимка: МВР

София. Ще бъде създадено реверсивно движение по пътя в посока Перник на изхода на София. Това каза Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“ на брифинг на бул. „Цариградско шосе“ във връзка с очакваното засилване на трафика в страната заради баловете, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Пътна полиция“ ще подпомага движението и при необходимост ще се включва, за да могат гражданите да се движат по-безопасно и безаварийно и да напуснат спокойно градовете. Това е основната задача на колегите днес и през почивните дни. Ще бъде създадено реверсивно движение по пътя София - Перник на изхода на София. Днес и утре ще има две ленти в посока изход и една лента в посока вход. В понеделник ще бъде обратното“, посочи той.


„Ремонтни дейности има на виадуктите на АМ „Тракия“ от 11 до 21 км, където движението е в една лента и на АМ „Хемус“ при село Потоп, където движението също е в една лента. Водачите трябва да бъдат особено внимателни в тези участъци“, добави той.

„Колегите са посготвени да подпомагат движението. Очакваме много голям брой хора да пътуват и сме подготвени да осигурим безпрепятствено придвижване на хората. Специалните мерки ще се прилагат, ако е необходимо. При нужда ще се изключвват светофарите и колегите ще регулират движението“, допълни той.