ЗдравеопазванеВИЖ ВСИЧКИ

Проф. Тодор Кантарджиев: 41 са новите случаи на коронавирус в страната, общо заразените вече са 2372

22 май 2020 | 08:11

Снимка: Правителствена информационна служба

София. 41 са новите случаи на коронавирус в страната, общо заразените вече са 2372. Това съобщи професор Тодор Кантарджиев в Министерски съвет по повод актуалната обстановка с коронавирусната инфекция в България и света, предаде репортер на Агенция "Фокус". Професорът посочи, че 1478 са активните случаи, а 11 от новите случаи са настанени в болница. „1450 са изследвани през денонощието. Постоянното увеличение на броя на изследванията не увеличава броят на новооткритите случаи. В момента лабораторният капацитет се увеличи 2 - 3 пъти“, добави той.

По думите му броят на излекуваните е 42.

„От новите случаи 8 са в София, от които в 4 болница и 4 амбулаторни, 17 са в Пазарджик, където са взети всички необходими мерки в клъстера в завода за авточасти. Една част от работниците са в отпуск и ще се направи крайна дезинфекция без да се прекъсва работният процес. Благоевград има един нов случай, Кюстендил - 1, Смолян – 1“, каза още той.

„Имаме един нов случай на заразен човек от медицинския персонал. Това е медицинска сестра от Кнежа.
Имаме 5-ма починали през изминалото денонощие. Това са мъж на 78 години от УМБАЛСМ „Пирогов“, който е имал диабет, двама мъже от Пазарджик и една жена от Пазарджик, жена на 61 години от Стара Загора, която е имала онкологично заболяване, както и 88-годишен мъж от Ямбол, който е бил с инсулт“, допълни той.