ТрафикВИЖ ВСИЧКИ

Участък от пътя Самоводене – Обединение - Алеково в област Велико Търново е затворен за тежкотоварни автомобили над 12 т

26 март 2020 | 16:04

Снимка: Агенция "Фокус"

Велико Търново. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участък от път III-504 Самоводене - Обединение – Алеково. Забраната касае отсечката Обединение – Масларево (от км 26+000 до км 36+000), съобщиха за Радио „Фокус“ - Велико Търново от Областно пътно управление (ОПУ) - Велико Търново. Причината е недостатъчна носимоспособност на пътната конструкция. Товарните автомобили над 12 т ще се пропускат само в извънредни ситуации по лично разпореждане на Директора на ОПУ - Велико Търново. До началото на май движението в района ще се регулира с пътни знаци.

Времето в областта е облачно и на много места все още превалява слаб дъжд. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, затова водачите на превозни средства трябва да са внимателни. Интензивността на трафика е нормална. За изминалото денонощие няма нови въведени ограничения, както и регистрирани тежки инциденти.

Ремонтни дейности се извършват и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е началото на следващата година.

В едната лента се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица заради ремонт в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до края на януари.

Затворен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка се извършва разширяване, което трябва да приключи до края на януари 2020 г. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Рени АТАНАСОВА