ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Две големи палатки се предоставят за нуждите на страната в борбата срещу COVID-19 със съдействието на депутата Маноил Манев

26 март 2020 | 14:13

Снимка: ПП ГЕРБ

София. Със съдействието на народния представител от ГЕРБ-Стара Загора Маноил Манев на Националния оперативен щаб и на Министерството на здравеопазването ще бъдат предоставени безвъзмездно две големи палатки, които при нужда могат да се използват за настаняване на пациенти или за други дейности – в зависимост от препоръките на здравните експерти. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Временните съоръжения са собственост на Българската федерация по Ушу и Кунг-фу. Лично председателят на федерацията Йордан Петков се свързва с Манев и декларира готовността си да предостави надуваемите палатки, които са съвременни, бързо разгъващи се, с рамери 20х25 метра и височина 7 метра. Въпреки, че са създадени за тренирочни помощения, големите размери на палатките позволяват в тях да бъдат разположени легла и медицинско оборудване, необходими да се овладее разпостранението на коронавируса.