СпортВИЖ ВСИЧКИ

Люпко Петрович дава рецепти, мълчи за червените

26 март 2020 | 11:43

Снимка: cska.bg

Златибор. Бившият старши треньор на ЦСКА Люпко Петрович издаде своята рецепта за борба с коронавируса и това как уплътнява времето у дома.

72-годишният специалист е под карантина с легендата на местния футбол - Милован Джорич (74 г.) на около 200 километра южно от Белград в туристическото градче Златибор. Там Петрович има жилище.

"Какво е това чудо, което ни удари? И без това се живее трудно, ами сега и това. Но ние нямаме проблеми, тук, в Златибор, е хубаво. Имаме всичко. Пишем заявки до магазина и ни носят продуктите до вратата. Не можем да ходим никъде, но поне се виждаме с Джора (б.р. - Джорич). Когато той си тръгне, гледам филми с каубои. Един ден изгледах пет. Трябва да се справяме със скуката, защото тази ситуация ще продължи дълго.

Нося маски, шапки, ръкавици. Пием ракия и чистим основно домовете си. Всичко блести и мирише на ракия, напълно сме дезинфекцирани", разказа Петрович пред сръбския "Спортски журнал". Люпко обаче не споменава нито дума за ЦСКА. Начело на червените след него застана помощникът му Милош Крушчич, като именно носителят на КЕШ е препоръчал своя сънародник на ръководството на клуба.