СпортВИЖ ВСИЧКИ

Рязка промяна в ЦСКА

26 март 2020 | 11:39

Снимка: cska.bg

София. Рязка промяна ще претърпи трансферната политика на ЦСКА през следващите месеци. Клубът ще заложи основно на привличането и изграждането на родни футболисти, разбра "Тема Спорт". Лятната селекция няма да има нищо общо с тази преди 10 месеца, когато на "Армията" акостираха 10 чужденци. Този път картината ще е коренно различна.

В ЦСКА са си направили изводите на база миналогодишната селекция. Припомняме, че червените се разделиха с две от новите си попълнения - Диего Фабрини и Тони Уот. Те изтъкнаха "лични причини" като мотив за напускането си. Италианецът си тръгна веднага след отпадането на ЦСКА от турнира Лига Европа.

Часове след загубата от Заря в Украйна стана ясно, че той е пожелал да се раздели с клуба по-малко от 3 месеца след като подписа, Фабрини се завърна в Румъния, където продължи кариерата си в Динамо Букурещ но без успех. Бързо стана ясно, че привличането му в ЦСКА е било грешка. Така се получи и с Тони Уот, който в началото на тази година пожела да напусне "Армията" и се завърна в Шотландия.

На подобни мащабни селекции от по близо една дузина чужденци, каквато бе миналогодишната, на този етап, се слага край. Очаква се от следващия шампионат родните футболисти в състава на ЦСКА да преобладават - нещо, което не се е случвало през последните години. Този сезон пък бе достигнат пикът на чуждестранната инвазия в Борисовата градина и отборът е сериозно доминиран от иностранци. Това нещо ще се промени и ЦСКА ще разчита все повече на български състезатели, каквато бе и дългосрочната стратегия на клуба, обявена преди 4 години.

Преди старта на новия сезон червените ще привлекат не повече от един-двама чужденци. С някои от настоящите пък ще се стигне до раздяла, дали поради изтичащи договори или поради други причини.