ИнтересноВИЖ ВСИЧКИ

A1 On (Македония): Премиерът на Албания излезе по улиците да прибира непослушните пенсионери, нарушили карантината

26 март 2020 | 08:42

Снимка: Фейсбук

Тирана. На фона на всекидневните призиви към гражданите да стоят по домовете си, особено по-възрастните сред тях, албанският премиер Еди Рама реши сам да излезе по улиците и пазарите на столицата Тирана и да посъветва гражданите да се прибират вкъщи и да не излизат без важна причина, предава скопската медия A1 On.

Заедно с изявление във "Фейсбук" по темата, премиерът Рама сподели и няколко снимки, на които се вижда как разговаря с граждани на различна възраст и ги призовава да се прибират вкъщи.

Забелязва се, че Рама не носи ръкавици и медицинска маска по време на разходката си, но той оправда това като написа, че се е постарал да спазва поне метър дистанция от всички хора.

"Днес бях на няколко пазара в Тирана, където настроението беше много позитивно. Проблем са пенсионерите, които излизат от дома си, въпреки забраните и се излагат на опасност да се заразят с коронавируса, която за тях е най-голяма. Максимално спазвайте препоръките и мерките! Търпение, търпение, търпение", написа Рама в социалната мрежа.

"Не ме питайте защо нямам маска и ръкавици", добавя Рама, след което обяснява:

"Повтарям - маската и ръкавиците не нужни на всички, а на болните и на онези, които се грижат за заразени лица и имат най-близък контакт (...) За другите хора е достатъчно да се придържат към правилата, особено тези за спазване на разстояние от един метър, избягване на ръкостискане, както и да кихат и кашлят според препоръките", пише още Рама.

Превод и редакция: Теодор Пенев