Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Албин Курти: Искат да свалят правителството, за да стане възможна размяната на територии

25 март 2020 | 17:38

Снимка: Интернет

Прищина. Вотът на недоверието срещу правителството на Албин Курти според него не е заради смяната на вътрешния министър, нито заради изтеглянето на американските военни, а на подготвен план за размяна на територии със Сърбия, цитира думите му македонското електронно издание “24 инфо“

„Това е истинската причина, която инициира вот на недоверие срещу правителството на Косово. Президентът цели сваляне на правителството, но той няма да успее. Опита да въведе извънредно положение, какво ли не направи? Той отиде в САЩ, за да постигне споразумение без да се консултира с мен - министър-председателя на правителството. Няма да има извънредно положение, без да се създадат условия за подобно нещо. Няма консенсус за размяна на територии между Косово и Сърбия. Ето защо той иска това правителство да падне, за да отвори пътя за извънредно положение и размяна на територии“, каза Курти пред депутатите по време на дебатите за вот на недоверие срещу правителство.

В сесията участват 106 от общо 120 депутати. Всички носят маски за лице и поддържат необходимото разстояние един от друг, както е предписано от правилата за защита срещу коронавируса.

Превод и редакция: Юлиян Марков