ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Елизабет Павлова, „Топлофикация София“: Улеснихме максимално процедурата за преминаване към електронна фактура

25 март 2020 | 10:34

Снимка: „Топлофикация София” ЕАД.

София. Процедурата за преминаване на клиентите на „Топлофикация София“ към електронна фактура е максимално опростена. Това каза в предаването „Топлофикация на фокус“ на Радио „Фокус“, говорителят на Дружеството Елизабет Павлова. В сайта на „Топлофикация София“ в рубриката „Битови клиенти“ са посочени стъпките, които клиентите трябва да направят, за да подадат заявление за преминаване към електронна фактура, обясни Павлова.

„Посочен е също така специалният имейл адрес, на който се подава заявлението. Трябва да кажем, че могат да подадат заявление за преминаване към електронна фактура титулярят на партида, а също и ако има договор за наем, наемателят също със съответните документи може да подаде заявление за преминаване към електронна фактура“, уточни Елизабет Павлова.

Тя посъветва клиентите да не отлагат това свое решение, тъй като документът се обработва в рамките на около една седмица. Ако в един момент клиентите решат отново да се върнат обратно към хартиената фактура, могат да го направят по същия начин като напишат заявление, с което се отказват от електронната си фактура.


Говорителят на Дружеството напомни, че сега е последната възможност, която времето дава на потребителите, ако са решили да предприемат по-сериозни мерки за изолация на жилищните сгради или на отделен апартамент. Сега могат да се възползват от възможността и да поръчат обследване на сградата с термовизионна камера, допълни Елизабет Павлова.

Евелина БРАНИМИРОВА