БургасВИЖ ВСИЧКИ

Деца ще закичат с мартеници дървета в Бургас на 2 март

27 февруари 2020 | 11:49

Снимка: Община Бургас

Бургас. С първомартенска украса на дървета и поставяне на червено-бели арт инсталации около скулптурите в парка ще посрещнат Баба Марта в комплекс "Изгрев". Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Събитието "Децата и мартениците" се провежда да седма поредна година.

Деца от Детска градина (ДГ) "Веселушко", ДГ "Звездица Зорница", ДГ "Здравец", ДГ "Изгрев", ДГ "Ран Босилек", ОУ "Г. Бенковски", ОУ "Св. Кл. Охридски", СУ "Й. Йовков", СУ "Д. Чинтулов", ЧОУ "Д-р М. Монтесори" и школата по изобразително изкуство към Центъра за подкрепа на личностното развитие в к-с Изгрев ще се срещнат с Баба Марта и ще украсят своето дърво със специално изработени червено-бели символи за здраве и надежда. Празникът на открито ще се проведе в парка на к-с "Изгрев" от 10.30 часа на 2 март.

"Децата и мартениците" е кампания, която подкрепя традициите и българския дух. А паркът е мястото, където повече хора ще видят работата на децата-творци и желанието им чрез взаимодействие с природата да съхранят нематериалното ни културно наследство, претворявайки го в изкуство.

Организаторите от народно читалище "Изгрев 1909" Ви канят да се включите в празника и запечатате момента със снимка.