ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Александър Ненков, ГЕРБ: Трябва цялото Народно събрание да е зад идеята за тол системата - БСП не искаха да осведомим гражданите и превозвачите, а да създадат напрежение

27 февруари 2020 | 11:07

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Трябва цялото Народно събрание да е зад идеята за тол системата - БСП не искаха да осведомим гражданите и превозвачите, а да създадат напрежение. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков в отношение към изслушването на премиера Бойко Борисов и министър Петя Аврамова, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Без да искаме да се заяждам, но поведението на колегите от левицата е меко казано лицемерно. Много искахме да въведем тол системата, ама нямахме желание. Доказателство за това са всичките гласувания на законопроекти, които е трябвало да регламентират начина на въвеждане на тази система. Колегите от ляво винаги са били против", каза още Ненков.

По думите му това говори за лицемерно поведение. "Искането за изслушване на премиера показа, че идеята не е била да осведомим гражданите или превозвачите за напредъка и как преди въвеждането на електронната система държавата се е подготвила за това, а с цел да се създава някакво напрежение, което е абсолютно излишно на този етап", каза още Ненков.

Той поздрави правителството и колегите си от парламента, които винаги са подкрепяли въвеждането на тол системата. "През последните няколко години се извършиха много стъпик към довършването на тази реформа. Да, сигурно тя ще има своите трудности, най-вероятно никой не иска да плаща. Това е разбираемо, но в крайна сметка нашата задача и целта на правителството е да намери този необходим баланс. Когато искаме да гледаме западния модел, да ползваме хубава инфраструктура, а без нея няма как говорим за развитие на икономиката и за безопасност на пътищата", допълни още депутатът от ГЕРБ.

Деница КИТАНОВА

Свързани новини