ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 25 януари (Агенция „Фокус“)

25 януари 2020 | 00:14

Снимка:

***
София.
От 9.00 часа в зала „Витоша“ на Витоша парк-хотел ще се състои Заключително събитие на Програма „Едно училище за всички“ - Фаза 2 (2016-2020).

***
София./с. Григорево
От 9.30 часа в храм „Св. Григорий Богослов“ в село Григорево ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия за отбелязване на св. Григорий Богослов.

***
София.
От 10.00 ч. в Националния дворец на културата българският еврокомисар комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще открие Националния научно-образователен фестивал „Намереното поколение“.

***
София
От 11.30 ч. пред Народното събрание ще се проведе мирна акция, част от световната инициатива против ескалацията на напрежението и започването на нова война с Близкия изток, в която ще вземат участие над 50 организации, работещи в сферата на мира.

***
София
От 19.00 ч. в „Ялта клуб“ ще бъдат отбелязани две години от създаването на Издателство "Библиотека България".

***
София
От 19.30 ч. в галерия “OBORISHTE 5” полската виртуозна цигуларка Магдалена Филипчак ще представи еклектична програма с шедьоври за цигулка и пиано заедно със сценичната си партньорка, американската пианистка Джесика Ксилина Осбърн.

***
Бургас
От 16.30 ч. литературен клуб – читалня „Малкият принц“ в Бургас стартира национална кампания за насърчаване на четенето.


***
Варна
От 11.00 часа пред входа на бившата фабрика "Първи май" ще се проведе групово посещение на Вековния чинар във варненския квартал „Аспарухово“***
Варна
От 13.00 часа в Юнашки салон ще се проведе карате турнир „Купа Ичи Геки"


***
Варна
От 15.00 часа на Морската гара корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) ще бъдат отворени за посещения от граждани.

***
Враца
От 10.30 ч. в куклената зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Червената шапчица“.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Възрожденското училище ще бъде открита изложба с оръжейни експонати от времето на Освободителната война 1877-1878 година, в която ще бъде показана първата реплика на Самарското знаме.

***
Монтана
От 11.00 часа в парк „Свети Дух“ ще започне еко-акция под наслов „Зелена Монтана“.

***
Стара Загора
От 11.00 ч. в Оперния театър в Стара Загора ще бъде представен интерактивния спектакъл за деца „Клин Клан“.


***
Стара Загора
От 11.00 ч. в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжевски“ ще бъде проведена среща с оперния певец – тенор Бойко Цветанов, ученик на Борис Христов.

***
Стара Загора
От 14.00 ч. в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжевски“ ще бъде излъчен филма „Да се помирим след сватбата“

***
Стара Загора
От 16.00 ч. в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжевски“ ще бъде излъчен филма „Алжир отвисоко“.

***
Хасково.
В зала „Спартак“ ще стартира Първи турнир по мини футбол за любители и непрофесионалисти „Купа на кмета 2020“.