Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Йорданка Венкова, координатор: Акцията „Жълти стотинки“ се развива с всяка изминала година и сумата, която събираме винаги е по-висока

17 януари 2020 | 16:03

Снимка: Агенция "Фокус"

Велико Търново. Спомоществователите и средствата, събрани в кампанията „Жълти стотинки“, се увеличават с всяка изминала година. Това е тенденция, която се наблюдава не само във Великотътновска област, но и в цялата страна, каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново координаторът на инициативата за региона Йорданка Венкова. Тя припомни, че акцията стартира в София преди 12 години. Тогава дарената сума е около 4 800 лв., а през 2019-та тя надхвърля 75 хиляди лева.

„За 12 години инициативата не само се е развила, но събраната сума всеки път е все по-висока, тъй като всеки път добавяме нов град. Когато дадено населено място е столица, всички средства от цялата страна отиват за него, но след като приключи акцията за този град, той продължава да събира стотинки и така помага на следващия, който е обявено за столица“, обясни Йорданка Ванкова.

Тя уточни, че в кампанията може да се включи всеки, който иска да помогне. Стотинки можете да събирате в импровизирана касичка вкъщи или да потърсите някой от търговските обекти, в които има такива.

Луиза ТРАНЧЕВА