ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Ст. комисар Стефчо Банков, "Вътрешна сигурност": Служители на МВР са подпомагали дейността на престъпната група за имотни измами, като са предоставяли идентификационните данни на възрастни лица

15 януари 2020 | 17:23

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Служители на МВР са подпомагали дейността на групата, като са предоставяли идентификационните данни на възрастни лица и информация доколко те имат роднини, близки и къде живеят те. Интерес представлява фактът, че служителите на МВР са подпомагали групата. Това е напълно неприемливо както за Вътрешното министерство, така и за държавата. Това каза директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" Ст. комисар Стефчо Банков на брифинг във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група за имотни измами, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Случаят е особено интересен и от научна гледна точка. В моята дългогодишна практика аз не съм срещал толкова добре организирана и арогантна група в поведението си, в която да участват множество длъжностни лица, в това число и служители на МВР", категоричен е Банков. По думите му Дирекция "Вътрешна сигурност" е успяла за много кратък срок да събере доказателства, благодарение на доброто сътрудничество и работа със Специализираната прокуратура.
"Схемата по фиктивен граждански брак в Русия е новост, която последната 1 година се налага", допълни Банков.
Зорница КОСТАДИНОВА