ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Димитър Петров, Специализирана прокуратура: Задържани са 8 лица от престъпната група за имотни измами за срок от 24 часа

15 януари 2020 | 17:00

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Към настоящия момент са задържани 8 лица за срок от 24 часа Предстои повдигане на обвинение и преценка за кои от тях ще бъде внесена мярка за неотклонение за задържане до 72 ч. и искане за постоянна мярка от съда. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров на брифинг във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група за имотни измами, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Държавата, в лицето на своите правоохранителни органи - Прокуратура и МВР, успява все по-успешно да неутрализира подобен род престъпност. Характерното в конкретния случай е това, че се излиза от основаната схема за имотни измами, която е известна на обществото до настоящия момент и започва да се действа по този нетрадиционен за престъпността начин", заяви Петров.

По думите му характерното е, че самата реализация, която се проведе в днешния ден, е била в момент, когато лицата са се опитали със съответните неистински документи и едно от лицата, дегизирано като починалата жена, да изтеглят сума от около 600 000 лв. от банка. "Служителите от банката взаимодействие с МВР са осуетили тегленето, като са изисквали различни видове документи, за да забавят реалното теглене на сумата. Те са се били насочили към доста атрактивен имот в кв. "Витоша" в София", допълни Петров.

Зорница КОСТАДИНОВА