ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ за 15 януари

14 януари 2020 | 17:46

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Зачестяват или намаляват случаите на заболели от туберколоза в бургаска област? Отговорът ще научим в ранните часове на сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ от интервюто на Мария Попчева от Радио „Фокус“ – Бургас с д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробната болница в морския град.

Ударно и напрегнато започва работата на Парламента след коледната ваканция. Вот на недоверие, гласуване на министерска оставка и назначаване на нов министър. След водната криза в Перник, кризисна ли е и ситуацията в Народното събрание? Каква е политическата реалност в началото на годината и какво очаква Парламента през настоящата 2020? В първия работен ден на депутатите за новата година поканихме за анализ политолога доц. Антоний Гълъбов.

Столична библиотека връща спомена за Гео Милев. Всички читатели ще имат възможността да се докоснат до творчеството му чрез една малко по-различна документална изложба с името „Човека преди всичко” по повод 125 години от рождението на поета и публицист. Повече ще научим от Ана Анастасова, куратор на изложбата и ръководител сектор „Краезнание и книжовно наследство“ към библиотеката.

Ще посетим и Алфатар, където от кмета Янка Господинова ще разберем повече за Бюджет 2020, за усилията и приоритетите на Общината.

Проблемите на хората с увреждания започват още с тяхното раждане или придобиване на съответното увреждане. Те са дискриминирани, не познават правата си и често се отказват дори да ги търсят. Още за проблемите им ще научим от репортаж на колегата от Радио „Фокус“ Варна – Десислава Василева.

Тези и още теми – в „Добро утро, България” от 06.00 до 10.00 часа на 15 януари, с водещ Веселка Иванова.