ПерникВИЖ ВСИЧКИ

Мартин Жлябинков: Община Перник е получила до момента 390 550 литра минерална вода

14 януари 2020 | 17:37

Снимка: Община Перник

София. Община Перник е получила до момента 390 550 литра минерална вода, дарение от компании, общини и от държавния резерв. Това съобщи Мартин Жлябинков, главен секретан на Община Перник в предаването „Перничани – потомците на Кракра“ на Радио „Фокус“.

„Почти на 100% тази вода вече сме я раздали.Направили сме нужната организация за снабдяване на гражданите, институциите, детските градини, училищата, социалните домове, социалния патронаж, болниците, учрежденията, социалнослабите хора. Постарали сме се да направим организация, така че тази вода наистина да достигне до тези хора“, каза Мартин Жлябинков.

По думите на главния секретар Общината е направила заявка към държавния резерв за нови количества вода, които да бъдат доставени, за да може да продължи снабдяването.„Ръководството на Община Перник отправи апел към всички компании, институции, общини, които имат възможност да ни помогнат. Ще бъде добре дошло да получим минерална вода, която разбира се веднага по най-бързия начин, съобразно нашата организация, ще бъде разпределена между хората, които имат нужда от нея“, уточни главният секретар на Община Перник.

Мартин Жлябинков допълни, че от тази вода се правят доставки и на кметствата на територията на общината. По заявка на кметовете на населени места общината прави доставки, които кметовете раздават на нуждаещи се.

Росица АНГЕЛОВА