РусеВИЖ ВСИЧКИ

Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинение и задържа за 72 часа 51-годишен мъж за взрива във Ветово

14 януари 2020 | 17:31

Снимка: Агенция "Фокус"

Русе. Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинение и задържа за 72 часа 51-годишен мъж за взрива във Ветово. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура.

Георги Георгиев, окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Русе, Николай Николов, наблюдаващ прокурор и старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД МВР-гр. Русе дадоха брифинг във връзка с разследването за взрива в гр. Ветово.
Окръжна прокуратура –Русе привлече като обвиняем и задържа за 72 часа М.М. за унищожаване на имущество на значителна стойност, чрез взрив и за придобиване, и държане на боеприпаси в големи количества. Предвиденото в закона наказание за двете престъпления е от 3 до 10 години лишаване от свобода.

При огледа и претърсването на имота са иззети на 20 кг взривни вещества, които са предадени на специализираните органи. Към момента обвиняемият е в болницата в гр. Русе, от където ще бъде изписан в сряда, след което ще бъде приведен в ареста.
Прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемия.
По делото са назначени експертизи за взривните вещества. Събират се доказателства за причините за взрива, и са разпоредени огледи и претърсвания в три имота, в които М.М. може да е оставил на съхранение други взривни вещества.