ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

17-годишно момиче почина след раждане в болницата в Панагюрище (ОБЗОР)

04 декември 2019 | 01:04

Снимка: Агенция "Фокус"

София. 17-годишно момиче почина след раждане в болницата в Панагюрище. Девойката е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември. Родила е момченце чрез секцио. Според родителите на родилката след раждането 17-годишната девойка се е чувствала добре. Около 21.00 часа на 28 ноември те са получили обаждане от болницата, че момичето е настанено в Интензивното отделение и е зле. На 29 ноември сутринта от болницата са съобщили, че родилката е починала.

От болницата в Панагюрище заявиха, че пациентката е постъпила при тях на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти на 28 ноември вечерта пациентката е починала. Близките са били уведомени рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед от следовател, иззети са и медицинските документи, свързани с лечението на починалото момиче. Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Тя не е изготвена и за по-нататъшния ход на разследването трябва да се изчака резултата от нея.

Според говорителя на Окръжна прокуратура - Пазарджик Пламен Пантов докато не стане готова експертизата тялото на 17-годишната родилка няма да бъде освободено. По думите му това ще отнеме до две седмици.