ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 4 декември (Агенция „Фокус“)

04 декември 2019 | 00:02

Снимка:

София.
От 09:00 часа Народното събрание ще проведе извънредно заседание.

***
София.
От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 9:30 часа по инициатива на Посолството на Словашката република в България и на Българския Червен кръст, в сградата на посолството ще се проведе кръводарителска акция.

***
София.
От 09:30 часа в зала „Сердика“ на хотел „Арена ди Сердика“, заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова ще открие информационен семинар за популяризиране на Националния Кодекс за корпоративно управление и за повишаване на информираността относно ползите от реализирането на добри практики в областта на корпоративната социална отговорност.

***
София.
От 10:30 часа в сградата на Центъра за изследване на демокрацията, ще се проведе пресконференция на тема: „Оценката на заплахите от организирана престъпност в България“.

***
София.
От 11.00 часа на пл. „Независимост“ работещите в Българска агенция по безопасност на храните ще проведат протестен митинг под надслов „Достойни заплати и достойни условия на труд в БАБХ“.

***
София.
От 12:00 часа в х-л „Сенс”, управителният съвет на Българския зъболекарски съюз (БЗС) ще проведе Годишен форум във връзка с „Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст в Република България”.

***
София.
От 12.00 часа на площад „Бански“ пред Софийската баня ще бъде открито изложението „Обичам българската риба“.

В 13.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителния директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов ще посетят изложението.

***
София.
От 13.00 часа на бул. „Възкресение“ 29 в район „Красна поляна“ кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери монтирането на първия от новите филтри на комини.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание на ВСС.

***
София.
От 18.00 часа в залата на 1-вия етаж на Градския съвет на БСП, литературен салон „Леге 10“ организира вечер, посветена на 110 години от рождението на Никола Вапцаров. В събитието ще вземат участие Мая Вапцарова, Иван Гранитски, Лъчезар Еленков, Матей Шопкин и други.

***
София.
От 18:00 часа в галерия „Средец“ при Министерство на културата, ще се проведе Втори национален конкурс за графика „Класически техники“.

***
София.
От 19:00 в зала „Славейков“ на Френския институт, ще се състои представлението „Дългият път към звездите“.

***
София.
От 19:30 часа в зала “България” ще се състои вторият концерт от цикъла „Людмил Ангелов свири Шопен“.

***
Ахелой
От 17.30 часа в градския парк на град Ахелой ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***
Бургас
От 09:00 часа в Аулата на Бургаския свободен университет кметът на Бургас Димитър Николов ще отличи всички ученици, носители на призови награди от национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.

***
Бургас.
От 16.00 часа в библиотечната зала на ул. "Булаир" 10 ще се състои празничен концерт по повод Никулден. Организатори са Регионална библиотека "Пейо Яворов" и Национално училище за сценично и музикално изкуство (НУМСИ) "Проф. Панчо Владигеров". Входът е свободен.

***
Бургас
От 19.00 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“ ще бъдат представени 25 минути от филма "Петя на моята Петя".

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново започва редовна сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Регионален пресклуб БТА, ще се проведе начална пресконференция по проект: „Изграждане на комплекс за социални грижи за възрастни хора и лица с умствена изостаналост".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание“ ще бъде представено дарение на бюст, изработен от комитет „Сава Муткуров“ и ще бъде открита изложба за живота и делото на ген. Сава Муткуров.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита изложба на икони на възпитаници на неделното училище във Велико Търново по повод 180 години на Славянобългарското църковно училище при храм „Св. Никола”.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев“ ще бъде открита „Дипломация и изкуство“ - представителна експозиция на Министерството на външните работи по повод 140 години Българска дипломатическа служба.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на стадион „Ивайло“ започват безплатни тренировки на стадиона.

***
Враца.
От 14:00 часа в ОДМВР ще се проведе редовен брифинг.

***
Добрич.
От 11.00 часа в център „МЕДИКА ВИТА“ срещу МБАЛ – Добрич народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова организират безплатни тестове на слуха за граждани.

***
Дупница.
От 10.30 часа в кабинета на кмета на Община Дупница ще се състои пресконференция във връзка с местните данъци и такси.

***
Кърджали.
От 13.00 часа в офиса на местния обществен посредник Расим Муса на ул. „Отец Паисий“, Бизнес инкубатор, омбудсманът Диана Ковачева и екип от експерти към институцията организират изнесена приемна в града.

***
Кърджали.
От 11:00 часа в Клуба на ОДМВР-Кърджали ще се проведе брифинг във връзка с охраната на обществения ред, мерките за сигурност, безопасността на движението и временната организация на движение, свързани с предстоящата футболна среща между отборите "Арда 1924" и ЦСКА.

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в Общински драматичен театър ще се представи „Царицата на чардаша“. Гостува Държавна опера – Русе.

***
Плевен.
От 17.30 часа в Арт център Плевен ще бъде открита изложбата ,,Убежище" на Иван Велчев-Йово.

***
Плевен.
От 18.00 часа в зала ,,Катя Попова" ще се играе постановката ,,Оркестър Титаник" от Христо Бойчев, спектакъл на театрална формация ,,Експрес".

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия заместник-кмет на Куклен и Надежда Минчева, обвинени съответно в приемане и даване на подкуп с цел уреждане на обществена поръчка.

***
Пловдив.
В 10.00 часа кметът на града Здравко Димитров и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров ще открият обновената сграда на детска градина "Д-р Едгар Бороу" по програма "Красива България" на Общината.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Областната управа ще се проведе среща, на която ще се обсъди състоянието на речните легла и отводнителните канали в границите на Община Пловдив. За медиите е предвидена пресконференция в 11.30 часа.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в ДК "Борис Христов" ще се проведе пресконференция с участието на Георги Титюков и Нешка Робева по повод организирането на благотворителен спектакъл от „Клуб по художествена гимнастика Левски“, съвместно с „Нешанъл Арт“. Мероприятието има за цел да подпомогне спортните клубове, танцови колективи и изявени деца таланти от градовете, в които ще гостува.

***
Пловдив.
В 13.30 часа кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Стефан Стоянов ще посетят фабриката на Шнайдер Електрик в Радиново, където ще бъде връчен сертификат Smart Factory на вътрешно ниво в рамките на групата Шнайдер Електрик. Този статут дава признание на завода като демонстрационна фабрика-модел за 14 страни в Източна Европа.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“, малка конферентна зала на ет.1, ул. "Гладстон"-15, ще се проведе кръгла маса на тема: „Млад предприемач“.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в парк „2019” ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво в район „Тракия“.

***
Пловдив.
В 18.00 часа от североизточната страна на колелото на Международния панаир официално ще бъдат запалени светлините на коледната елха в район „Северен“.

***
Поморие
От 12.00 часа във вътрешната сцена на Народно читалище „Просвета 1888” в Поморие ще бъде представена „Театрална приказка”.

***
Поморие
От 16.30 часа във вътрешната сцена на Народно читалище „Просвета 1888” в Поморие ще бъде представена театрална детска формация с постановката „Който не работи, не трябва да яде”.

***
Поморие
От 17.30 часа на външната сцена на Народно читалище „Просвета 1888” в Поморие ще се проведе коледен поздрав за децата на Община Поморие от ЦПЛР – ОДК Поморие, ДГ „Детелина”, ДГ „Веселушко”, ДГ „Слънчо” и Общински духов оркестър. Запалване светлините на коледната елха и заря.

***
Поморие
От 18.00 часа на външната сцена на Народно читалище „Просвета 1888” в Поморие ще се проведе празничен концерт на поп изпълнителката Христина Христова - ТИТА.

***
Разград.
От 10.00 часа в зала 712 на Областна администрация - Разград ще се проведе редовно заседание на Областна комисия „Военни паметници”.

***
Русе.
От 14.00 часа в Зала 1 на Областната управа ще бъде представен анализ и ще бъдат обсъдени възможностите за по-широко включване на гражданското общество в дейността на Областна администрация.

***
Русе.
От 18.00 часа в Екомузей с аквариум, ще бъде открита изложбата „Пясъчни замъци и бетонни курорти - миниатюрна ваканция в миналото на България“.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в изложбена зала на ул. „Лубор Байер” ще се открие изложба с рисунки на участниците в четвъртото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“.

***
Шумен.
От 14.30 часа в централната експозиция на музея ученици от НУ „Ил. Р. Блъсков“ ще участват в детското ателие и ще изработват и декорират стъклени свещници.

***
Шумен.
От 11.00 часа в сградата на „В и К - Шумен“ ще се проведе извънредно Общо събрание на съдружниците на „ВиК Шумен“ ООД - Шумен.