Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

The Daily Express: Джереми Корбин се зарече да се опълчи на Тръмп в Бъкингамският дворец по време на срещата с кралица Елизабет II

03 декември 2019 | 22:07

Снимка: ITV

Лондон. Лидерът на британската лейбъристка партия Джереми Корбин се зарече да се изправи срещу американския президент Доналд Тръмп във връзка с търговската сделка между Великобритания и САЩ след Брекзит, след която много хора се страхуват, че ще настъпи поскъпване на лекарствата в страната, пише евроскептичното лондонско издание The Daily Express.

Корбин се зарече да се опълчи на президента след като Тръмп открито заяви, че „няма да докосва“ британското здравеопазване, „дори ако ни го дадете на тепсия“.
Въпреки това Корбин заяви на пред свои поддръжници, че ще предупреди Тръмп, че обществените услуги „не се продават“ по време на приема при кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец, на който те ще присъстват. Това се случва след като Тръмп пристигна за срещата от високо равнище на НАТО в Лондон.

Забележките на президента Тръмп идват въпреки настояването му, че няма да се меси в изборите във Великобритания, докато е в страната.
Той каза, когато се приземи в Обединеното кралство, че няма какво да каже за изборите, но после се отметна и похвали премиерът Борис Джонсън за „страхотната работа“.

Корбин беше обвинен, че използва визитата на Тръмп за политически цели, след като той заяви, че е написал писмо до президента, в което иска от него да не се меси в здравеопазването на страната.
По-късно той заяви, че ще разговаря с Тръмп пред кралицата, като ще заяви пред него, че „нашите обществени услуги не са за продан“.

Превод и редакция: Теодор Пенев