БлагоевградВИЖ ВСИЧКИ

В Симитли се проведе семинар по проект „Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Симитли“

03 декември 2019 | 21:53

Снимка: Pixabay.com

Симитли. Успешно премина първият плануван семинар по проект, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, на който се даде възможност да бъде дискутирана темата за методи и подходи към интервенция с родители без разлика от етническия произход, свързана с изпълнението на дейност от проект „Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Симитли“ по ОПНОИР. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от екипа на проекта. Инициативата се реализира от Община Симитли в партньорство със Сдружение „Коматиница“.

В семинара взеха участие както родители на деца от ДГ „Радост“ – филиал село Крупник, така и гости – експерти от Общината, от неправителствения сектор и преподаватели от детските градини и средните училища в община Симитли.

Следващото мероприятие по проекта под формата на родителска среща в изпълнение на Дейност 4, ще се проведе отново в село Крупник.

Целта на плануваните мероприятия е провеждане на широк форум по проблемите, свързани с образователната интеграция и мултикултурното образование, стереотипи, страхове, предразсъдъци, проблеми с участието на родители и всички заинтересовани страни.

Ливия НИНОВА