ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Заседанието на парламента бе прекратено след като депутати от БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна

03 декември 2019 | 19:55

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Заседанието на парламента бе прекратено след като депутати от БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция "Фокус". От двете партии поисаха поименно гласуване на текстовете по размера на минималната пенсия, заложена в бюджета на ДОО за 2020 г.
На трибуната първо се качиха Филип Попов, Христо Проданов и Георги Свиленски, след това те бяха последвани от други народни представители от "БСП за България". Към тях се присъединиха и депутати от "Атака".

"Защо те е страх?", попита Свиленски председателстващия заседанието Емил Христов и заяви, че процедурата е вече опорочена.

"Всеки разбира процедурата по различен начин. В правилника нещата са ясно изписани. Не сте прави", отговори му още председателстващият пленарното заседание Емил Христов. Той посочи, че БСП възпрепятстват пленарното заседание и ги помоли да не го правят.

От страната на управляващите се чуха възгласи "Червени боклуци", а от БСП се провикнаха "Оставка". Председателстващият заседанието Емил Христов заяви, че ще накаже някого и след това прекрати заседанието.
Деница КИТАНОВА