ИнтересноВИЖ ВСИЧКИ

Тhe Daily Express: Американска авиокомпания позволи на пътник да пътува заедно с кончето си в самолета

03 декември 2019 | 16:08

Снимка: Агенция "Фокус"

Вашингтон. Пътниците на американски самолет останаха силно недоволни от услугите на авиокомпанията, след като на борда, при това в пътническото отделение, се качи малко пони, пише британското издание The Daily Express.
Това се вижда от кадри в социалната мрежа „Инстаграм“. Снимката, направена на борда на американски самолет, показва малко конче, което се вози на самолет в трета класа. Потребителят, качил снимката, коментира, че това е „работно, високо квалифицирано животно“.
Действително, както отбелязва един от коментиращите потребители, малките кончета всъщност са одобрени от закона като работни животни, на които е позволено да се возят на самолети в САЩ, по подобие на кучетата-водачи на слепи хора.

През август 2019 г. американските авиокомпании разрешиха на пътниците да водят животни на борда, стига те да са квалифицирани като „работни“ животни, като в случая законът е основно насочен към кучетата-водачи, но не само.

В свое изявление, американският департамент по транспорта заяви пред журналисти, че „най-често срещаните работни животни“, ще могат да пътуват в самолетите.
Това не е първият подобен случай. През септември 2019 г. се появиха кадри на магаренце, което пътува в икономичната класа на самолет.

Превод и редакция: Теодор Пенев