ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Ева Майдел: "Фейсбук" да докаже, че ползва данните ни според закона

03 декември 2019 | 15:57

Снимка: пресцентъра на ПП ГЕРБ

Брюксел. "Фейсбук" има място на масата за преговори за това как регулираме дигиталната икономика, но трябва да докаже, че заслужава да го запази, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Необходимо е да даде убедителни доказателства, че първо данните на потребителите се събират и съхраняват съгласно GDPR и второ, че работи за премахването на нелегално и зловредно съдържание в платформата си.” Това заяви българският евродепутат Ева Майдел, която бе домакин на среща между технологичния гигант и членове на Европейския парламент. Срещата се проведе във вторник на 03 декември 2019г. в Брюксел.

Специалният гост бе бившият заместник премиер на Великобритания и понастоящем вицепрезидент с ресор международна комуникация във "Фейсбук" Ник Клег. Основен фокус на дискусията бяха обявените наскоро промени в работата на компанията, които целят да се премахнат т.нар. фалшиви профили, да се се проверява истинността на информацията публикувана в платформата, новият проект Либра, както и защитата и обработването на потребителските данни.

В последната година трима вицепрезиденти на компанията, както и Марк Зукърбърг посетиха Брюксел, за да обясняват за проблемите, с които се сблъска "Фейсбук". „За нас е важно да създадем добра среда за гражданите да се изразяват и да бъдат свързани със света. Вярвам, че бихме могли работим за обща кауза – безопасност и защита на потребителите”, добави Майдел.