БалканиВИЖ ВСИЧКИ

„Слободен печат“ (Македония): Охрид е под полицейска обсада заради срещата за Западните Балкани

09 ноември 2019 | 22:02

Снимка: Агенция "Фокус"

Охрид. В Охрид в неделя лидерите на Македония, Сърбия и Албания Зоран Заев, Александър Вучич и Еди Рама ще възобновят преговорите по т.нар.“мини-Шенген“. На срещата ще присъстват председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич и министърът на икономиката на Черна гора Драгица Секулич, пише македонското издание “Слободен печат“.
На дневен ред ще бъдат въпросите, разглеждани и на срещата в Нови Сад - премахване на бариерите пред свободния поток на стоки, услуги, хора и капитали.
Както съобщава сръбската агенция Tanjug, има засилено полицейско присъствие по всички улици в града.
По пътя от Скопие за Охрид, особено от летището в Охрид до хотела, където трябва да се провеждат срещите, има полицаи, които гарантират преминаването на делегациите.
След първоначалната тристранна среща лидерите на Сърбия, Албания и Северна Македония обещаха в съвместна декларация за свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали в Западните Балкани, че ще работят за подобряване на регионалното сътрудничество за стимулиране на икономическия растеж, привличане на инвестиции и повишаване за качеството на живот на гражданите.

Превод и редакция: Юлиян Марков