ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Доц. Даниел Смилов, политолог: ГЕРБ усеща слабостта в позицията си по повод назначаването на Иван Гешев за главен прокурор

09 ноември 2019 | 12:07

Снимка:

София. Очевидно е, че високите позиции в държавата се договарят. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Даниел Смилов. Той добави, че ГЕРБ усеща слабостта в своята позиция по повод назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. „Още повече, че управляващата партия има много инструменти дори формално да влияе на този избор – като собствената си квота във Висшия съдебен съвет, възможността да издига алтернативен кандидат чрез министъра на правосъдието, която не беше използвана. И накрая нещото, което наистина подрива правдоподобността на позицията на Борисов и на ГЕРБ, е, че те отказват да дадат своята политическа оценка за това назначение“, обясни политологът.
Даниел Смилов каза още, че прекомерното забавяне от страна на президента Румен Радев при подписването на указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор ще доведе до негативи. Според него Радев и Борисов ще продължат сблъсъците си, но по други теми.

Цоня СЪБЧЕВА