Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

„Вечер“ (Македония): Сръбският президент Вучич заяви, че страната му ще продължи с реформите в името на своите граждани

09 ноември 2019 | 09:17

Снимка: АФП

Женева. Сърбия провежда реформи в името на своите граждани и своето бъдеще, заяви сръбският президент Александър Вучич в Женева, където участва в стратегически диалог за Западните Балкани, организиран от Световния икономически форум, пише македонското издание ”Вечер“.
Той добави, че не е могъл да получи отговор от представителите на водещите страни какво е бъдещето на Сърбия.
„Попитани какво е нашето бъдеще, те не можаха да отговорят ", каза Вучич.
Президентът на Сърбия обяви по-рано, че ще проведе нова среща с френския президент Еманюел Макрон в Париж и каза, че ще попита кои са страните, които могат да се присъединят към Европейския съюз на този етап.
„Важно е ЕС да вземе решение за по-нататъшния европейски път на страните от Западните Балкани. Важно беше да се чуе от различни части на Европа, че трябва да се вземе решение относно нашия регион“, добави президентът.
„За мен беше много важно да се срещна с Макрон в идните дни“, каза още Вучич.
Той подчерта, че трябва да се вземе решение за това кой може да се присъедини бързо към ЕС и кой не е изпълнил изискванията на Общността на този етап.
"Тези, които не виждат, че се нуждаем от ЕС толкова, колкото те се нуждаят от нас, не разбира добре бъдещето на европейската политика", каза сръбският президент.

Превод и редакция: Теодор Пенев