ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 9 ноември (Агенция „Фокус“)

09 ноември 2019 | 07:06

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 17:00 часа в Аулата на Софийския университет "Свети Климент Охридски", неправителствената организация „Зонта Интернешънъл“ ще отбележи своя 100-годишен юбилей.

***
София.
От 17:00 часа в Новата конферентна зала (Ректорат, Северно Крило) Фондация „Кристиан Таков“ и Културният център на Софийския университет организират първата лекция от инициативата „Форум за справедливост“, посветен на юриста и преподавател в СУ доцент Кристиан Таков. Темата е „Нито воля, нито мощ: съдът като гарант на демокрацията“, лектор ще бъде Йонко Грозев, съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург

***
София.
От 18:30 часа в литературен клуб „Перото“ в София, издателство ICU ще представи сборника, посветен на щурото десетилетие на 90-те в България. “Истории от 90-те” събира личните спомени и изживявания на двайсет и шестима автори, внимателно подбрани от преводачката и издателка Невена Дишлиева-Кръстева.

***
Бургас

От 10.00 часа в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на Културен център "Морско казино" ще има жива изложба с над 60 вида риби от всички познати океани и морета.


***
Бургас

От 10:00 часа в Експоцентър "Флора" ще се състои Национална изложба за цветни и фигурно-стойкови канарчета.

***
Велико Търново.
От 14:00 часа в парк "Света гора" ще се състои откриване на чешма в памет на хората, които след смъртта си са станали донори.

***
Варна.
От 10:00 часа на територията на Историческия парк ще се проведе най-големият международен турнир по традиционна стрелба с лък.

***
Варна.
От 10.30 часа велосипеди влизат в ролята на арт обекти във фотографска изложба на ученици, посветена на Варна - Европейска столица на спорта.

***
Ивайловград.
От 12.00 часа в Ивайловград ще се проведе културен фестивал „Цветове на улицата”.

***
Кърджали.
От 14.15 часа в Дома на културата, гр. Кърджали ще се проведе, традиционния Фолклорен фестивал на любителските клубове по танци „ПЕРПЕРА 2019”.

***
Козлодуй.
От 09:00 часа АЕЦ „Козлодуй” за пореден път ще отвори врати за хората, които искат да видят отблизо атомната централа.

***
Плевен.
От 14.00 часа в Спортния комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет (МУ-Плевен) за седми пореден път ще се превърне в международна сцена, на която студентите на висшето училище ще представят своите държави – различни култури, традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци.

***
Пловдив.
От 19:00 часа в поредицата Опера Бутик ще бъдат представени Portrait of Unknown”/“Портрет на Непознатото” на Петър Дундаков и “A Voice, Unheard”/ “Глас, Нечут” на Пол ван Брюхе.