ИнтересноВИЖ ВСИЧКИ

Inosmi.ru: От Москва до Севастопол за 33 часа - пускат в продажба билети за железопътната линия между континенталната Русия и Крим

08 ноември 2019 | 11:54

Снимка: РИА Новости

Москва. Месец преди планираното отпътуване на първия влак от континентална Русия до Кримския полуостров по Керченския мост, в страната бяха пуснати в продажба билетите, съобщава Inosmi.ru, като се позовава на местните медии.
„Първите билети за влак от континентална Русия до Крим ще бъдат пуснати в продажба на 8 ноември“, се казва в официалното съобщение на оператора Grand Service Express.
Предвидени са два маршрута. От 24 декември от Казанската гара в Москва ще бъдат пуснати двуетажни влакове с купета и спални вагони, които ще транспортират пътници до Симферопол за 33 часа. Ден по-рано влак към Крим ще потегли от Санкт Петербург. Крайната му точка ще бъде Севастопол, до който влакът трябва да стигне за 43,5 часа.
Припомня се, че на 23 октомври започнаха тестовете на железопътната част на Кримския мост през Керченския проток с товарни влакове. Първият пътнически влак от Русия към Крим ще тръгне на 8 декември.

Превод и редакция: Тереза Герова