ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 7 ноември (Агенция „Фокус“)

06 ноември 2019 | 19:00

Снимка: Агенция "Фокус"

София.
Oт 12.00 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне на „Дондуков“ 2 с министъра на външните работи на Великото херцогство Люксембург Жан Аселборн.


***
София.
Ot 14.30 часа президентът ще приеме заместник министър-председателя и министър на отбраната на Република Северна Македония Радмила Шекеринска.


***
София.
От 17.00 часа президентът Радев ще се срещне с делегация на Венецианската комисия, която е на посещение у нас.


***
София.
От 09.30 Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и Жан Аселборн, министър на европейските и външните работи и министър на имиграцията и убежището на Великото Херцогство Люксембург, ще имат среща на четири очи в Министерството на външните работи. В 09.50 ч. ще започне пленарна среща между двете делегации. В 11.00 ч. министрите ще направят изявление пред медиите.

***
София.
От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.


***
София.
От 09.00 часа в Централния военен клуб, ще се проведе международната конференция „Европейската отбрана – една цел, много предизвикателства“.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец“ на София Хотел Балкан, ще се проведе кръгла маса на тема: „Въглищните региони и механизмът за капацитети като част от бъдещия пазарен модел на България“. На събитието ще бъде министърът на енергетиката Теменужка Петкова.


***
София.
От 11:00 часа в Интер Експо Център, зала Панарома заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева ще вземе участие в дискусионен клуб „От зрънцето до хляба“ .


***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание на ВСС.


***
София.
От 14.30 ч. в зала "Изток" на Народното събрание Комисията по бюджет и финанси ще разгледа Закона за държавния бюджет и бюджетите на ДОО и НЗОК.

***
София.
От 10.30ч., в залата на администрацията на УМБАЛ „Александровска“, в присъствието на изпълнителните директори (на „Български пощи“ - г-н Деян Дънешки и на УМБАЛ „Александровска“ - доц. Костадин Ангелов) ще бъде валидирана юбилейна пощенска марка „140 години Александровска болница”.


***
София.
От 09:30 часа в Представителството на ЕК в България, ще се проведе Европейският ден на предприемача.


***
София.
От 10:00 часа в зала „Рубин“ на хотел „Рамада“, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в националния форум на мрежата от Глобални библиотеки в България „Библиотеките днес“.


***
София.
От 11:00 часа в сградата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, София, бул. „Мария Луиза“ 110, Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски ще подпише договора за модернизация на железопътен участък Оризово-Михайлово.


***
София.
От 11:00 часа в Софийска градска художествена галерия ще се проведе дискусията „Музеят – възможен или невъзможен”.

***
София.
От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА, Политическа партия МИР ще даде пресконференция на тема: "ПП МИР с пробив на местните избори: Анализ на резултатите".


***
София.
От 12:00 часа в зала „Люмиер“ ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията.


***
София.
От 12.30 часа в зала „Опера“, хотел InterContinental Sofia, ще се проведе семинар за журналисти на тема: „Поеми си дъх - за по-бърза диагноза и по-добра прогноза за рака на белия дроб“.


***
София.
От 13:15 часа в Националния институт по метеорология и хидрология ще стартира образователната дейност по програма "Образование с наука". Институтът ще посрещне 60 ученика от 51-во СОУ, които ще се запознаят с работата на метеоролозите и хидролозите и ще видят как се правят измервания в метеорологичния парк.


***
София.
От 14:00 часа в зала „Проджект лаб“, ще се проведе дискусия-среща, организирана от Камарата на архитектите в България КАБ за бъдещата Национална детска болница.


***
София.
От 18:00 часа в Регионалния исторически музей, ще бъде открита изложбата „Манифестиращата идеология 1944 – 1989“.


***
София.
От 18:30 часа в Унгарския културен институт ще се проведе клавирен концерт на Дьорд Клебницки.


***
София.
От 18:30 часа в Зала „Оборище“-5, ще се състои груповата изложба на петимата финалисти на конкурса за Българско Съвременно Изкуство ‘МОСТ”.


***
София.
От 19.30 ч., зала „Диамант“ на хотел „Рамада“ ще бъдат връчени третите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“.


***
София.
От 20:00 часа в Комеди Клуб на едно място ще се съберат най-добрите стендъп комедианти от България и света.


***
Варна.
От 19.00 часа във Фестивален център Варна ще се състои премиера на мюзикъла от Иглика Пеева "Мене ме, мамо, Змей люби". С участието на Коцето Калки, Петя Буюклиева, Жени Лечева, Тодор Мадолев, родената във Варна актриса Таня Карбова и др.


***
Варна.
От 19.00 часа в Зала „Аула" на Икономически университет – Варна, ще бъде представена благотворителната постановка „Репетиции на Мечо Пух" на театър „Инфаркт". Постановката се поставя със съдействието на Студентски съвет към Медицински университет – Варна и Студентски съвет на Икономически университет – Варна.


***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Областна дирекция на МВР – Велико Търново ще бъдат наградени участниците в турнирите по футбол и по стрелба по случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември.


***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА Валентин Николов ще представи нов вариант на „Ромео и Жулиета”. Авторът вече е патентовал своята версия и ще предостави повече подробности на всички регионални и национални медии.

***
Велико Търново.
От 14.00 ч. в читалнята на Централна университетска библиотека на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде представена книгата на Наталия Бояджиева „Светлина от Изтока“ (разкази за Китай).


***
Велико Търново.
В 15.30 ч. в Читалнята на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ ще се състои на среща на писателката Ива Георгиева с медиите във връзка с дебютния й роман „Нарисувай есента в очите ми“ на Ива Георгиева. Премиерата е от 18.00 ч.


***
Видин.
От 12:00 часа в зала „Чуждоезикова читалня“ към Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ ще се проведе пресконференция по проект BG05SFOP001-2.009-0167 „Повишаване на гражданското участие в местните политики по управление на отпадъците“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” и изпълняван от Сдружение „България в Европа“.


***
Враца.
От 10.00 ч. в ОДМВР-Враца ще бъде проведен редовния месечен брифинг.


***
Горна Оряховица.
От 17.30 ч. в НЧ „Пробуда -1904“ в кв. Калтинец ще се отбележат 115 години НЧ „Пробуда-1904“.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 ч. в Зала 1 на Общината Българска асоциация на онкоболните – Горна Оряховица организира благотворителен концерт с участието на Балет „Етна“, Балет „Грация“, Танцов фолклорен клуб „Балканика“, Мъжка певческа група „Георги Измирлиев“, Вокална група.


***
Добрич.
От 12.00 часа пред Часовниковата кула ще се проведе концерт на ПФА „Добруджа“, посветен на 40 години от основаването на АЕМО „Стария Добрич“.


***
Каварна.
Oт 15:00 часа в заседателна зала на Общината, ще се проведе заседание на Общинския съвет.


***
Кюстендил.
От 09.30 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе първо заседание на новоизбрания Общински съвет.


***
Кърджали.
От 10:00 часа в залата на читалище „Пробуда“ ще проведе първата сесия на Общинския съвет.


***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Светослав К., обвинен в умишлено убийство.


***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 6 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Николай Б. и Стефан К., обвинени в притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества.


***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Пенчо Д., обвинен че при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 74-годишния И. Г.


***
Пловдив.
От 11:00 часа в Регионалния етнографски музей в Пловдив ще се проведе открит урок по Околен свят за втори клас. На събитието ще присъстват заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.


***
Пловдив.
От 11:00 часа в Палата №13 на Международен панаир, вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на откриването на международното изложение за текстилна техника и продукти „ТексТейлър Експо 2019“.


***
Плевен.
От 18.00 часа в Арт залата на Регионална библиотека ,,Христо Смирненски" ще се състои предствянето на книгата ,,Хроника на духа" от Татяна Любенова.


***
Плевен.
От 19.00 часа в Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" ще се играе постановката ,,Изборът на Марта" от Жорди Галсеран, гостуване на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"- Варна.

***
Перник.
от 14:00 ще се проведе пресконференция в кабинета на инж. Иван Витанов - управител на ВиК - Перник.


***
Разград.
От 13:30 часа в ОДМВР ще се проведе Ден на отворените врати.


***
Разград.
От 14:00 часа на открито стрелбище СК "Дръзки" ще се проведе празничен турнир по стрелба с боен пистолет за служители на РУ и ОДМВР.


***
Стара Загора.
Oт 09:00 часа, в зала "П. Р. Славейков" на Общината ще започне тържествената сесия на Общинския съвет.


***
Шумен.
От 09:00 часа в спортната зала на СУ" Йоан Екзарх Български", ще се проведат двубои по борба и футбол във връзка с празника на полицията.