ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 10 октомври (Агенция „Фокус“)

10 октомври 2019 | 00:01

Снимка:

***
Атина.
Президентът Румен Радев ще участва в срещата на върха на държавните глави от групата „Арайолуш“.


***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.


***
Радомир.
От 09.00 часа в АК „Електрик“ министърът на образованието Красимир Вълчев ще присъства на демонстрация на обучение на ученици от професионалната гимназия „Н.Й.Вапцаров“ и ПГ по транспорт „Ю. Гагарин“. По-късно министърът ще посети Брезник и Трън.


***
София.
От 9.00 в зала „Музейна“ на БЧК на бул. „Джеймс Баучер“-76 Столичната организация на Български червен кръст организира дискусионен форум на тема: „Форми за превенция на агресията в училищата”.


***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа – 2 състав, на Софийски градски съд ще гледа дело № 2238/2019 г. срещу чешкия гражданин Никола Молчан (чл. 115 НК).

***
София.
От 10:00 часа в Сметната палата ще бъде представена книгата на Георги Николов.

***
София.
От 10:00 часа в Cosmos Coworking на ул. „Ангел Кънчев“-3, ще се проведе пресконференция на тема “Какви вреди оказва азотният диоксид върху здравето ни? Какви са нивата на азотен диоксид в София?”.

***
София.
От 10:00 часа в НДК, ет. 5, ще се състои откриване на десетото юбилейно издание на единствения браншови кариерен форум в България за специалисти в аутсорсинг сектора - „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг” 2019 г.

***
София.
От 10:30 часа на бул. „Цариградско шосе“ № 72, Научен комплекс 2 – БАН, ще се състои откриването на първия в България Демонстрационен павилион с почти нулево енергийно потребление.

***
София.
От 10.45 часа в сградата на Министерството на енергетиката – София, ул. „Триадица“ №8, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и гръцкият й колега – министърът на енергетиката и околната среда Константинос Хадзидакис ще подпишат в София Междуправителствено споразумение за установяване на данъчен режим по отношение на проекта за изграждане на междусистемна газова връзка Гърция-България.

***
София.
От 11:00 часа в парковото пространство до лятно кино НДК в София ще бъде открита изложбата „Да дариш живот“.

***
София.
От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Отдели 40 секунди за действие“, посветена на – Световния ден на психичното здраве, посветен на превенцията на самоубийствата.

***
София.
От 11:00 часа в зала „Конферанс 1/5“ на Парк хотел „Москва“, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще открие Конференция за представяне на резултатите от прогнозите за развитието на пазара на труда за периода 2020-2034 година.

***
София.
От 11:30 часа, в Народното събрание на Република България ще бъде открита изложбата на Националния литературен музей „Димитър Димов в писма и спомени“, посветена на 110-годишнината от рождението на писателя.

***
София.
От 12:00 часа в сградата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще участва в представяне на резултатите от направеното проучване на тема „Българският тежкотоварен сектор“.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове, насрочени на 27 октомври 2019 г.


***
София.
От 14.30 ч. в зала 238 на Народното събрание Временната анкетна комисия за БНР ще изслуша главния прокурор Сотир Цацаров.

***
София.
От 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“, ще бъде представена книгата на Николай Табаков – „Нула време“.

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Квадрат 500“ , ще се състои тържественото откриване на 14-ото издание на Белгийските дни в България.


***
Варна.
От 10.00 часа в заседателната зала в административната сграда на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД ръководството на “Водоснабдяване и канализация - Варна” ООД има удоволствието да Ви покани на официалното представяне на проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура“, на конкретен бенефициент „Водоснабдяване и канализация- Варна“ ООД.В рамките на проекта на обща стойност 138,4 млн. лева ще бъдат реконструирани 22,5 км магистрални и довеждащи водопроводи, изградена канално-помпена станция и 81 км канализационни мрежи.

***
Варна.
От 12.00 часа в Младежки клуб „Хвърчило“ Сдружение „Няма невъзможни неща“ ще запознаят посетителите с работата на социалното предприятие на сдружението.

***
Варна.
От 13.00 часа в Арт Галерия "Ларго" ще се проведе пресконференция по повод на откриване на изложба – живопис “Залези и песни” на пловдивския художник Ангел Герджиков.


***
Варна.
От 14.00 часа в Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“. Възпитаници на учебното заведение ще представят различни текстове, написани с брайлово писмо.

***
Варна.
От 18:30 часа в Арт Галерия „Ларго“ ще се открие самостоятелна изложба- живопис на пловдивския художник Ангел Герджиков.
***
Велико Търново.
От 14.00 часа в театрален салон на НЧ „Надежда-1869“ ще се проведе Национална конференция „Учене през целия живот“.

***
Велико Търново.
В 16.00 часа на стадион „Ивайло“ ветераните на „Манчестър Юнайтед“ ще бъдат посрещнати с хляб и сол, а в 16.30 часа в конферентната зала ще се проведе пресконференцията с тях.

***
Видин.
От 17.00 часа в сградата на Държавен архив – Видин заместник-кметът на Община Видин инж.Цветан Асенов ще бъде гост на документална изложба – албум „Памет за Трети пехотен бдински полк“, посветена на 135 години от създаването на полка и на Деня на архивистите в България.

***
Враца.
От 10.00 часа в Градската концертна зала на общината, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съвместно с Областна администрация – Враца и Община Враца, организира Форум на тема: „Проектите за качествено и достъпно водоснабдяване – ефективни политики за развитие на община Враца“.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се проведе Национален фестивал за аматьорски театри „Камъка“.

***
Горна Оряховица.
От 10.30 часа Спортна зала „Никола Петров” ще се проведе ІV Изложение-конкурс
„Младежко техническо творчество”.***
Добрич.
От 15.30 часа в дискусионна зала „Изида“ на Парк Хотел „Изида“, ще се проведе информационна събитие по трансграничен проект за развитие на риболовния туризъм.


***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Държавен архив – Кюстендил ще бъде открита изложба, посветена на архивите в страната. – отразява Венцеслав.

***
Плевен.
От 17.00 часа в Художествена галерия ,,Илия Бешков" ще се състои предствяне на книгата на Любка Ванкова ,,Три поколения".

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Никола Х., обвинен в избягване на установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Илиян Р., обвинен в убийството на годеницата си.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Христина П., обвинена, че при управление на моторно превозно средство е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Н. К., като деянието е извършено на пешеходна пътека.

***
Пловдив.
В 17.00 часа във Военния клуб ще се състои концерт, посветен на Международния ден за борба с наркотиците – 26-ти юни. На посочената дата концертът беше отменен поради лошите климатични условия.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Апелативния съд е насрочено за разглеждане на втора инстанция дело /ВНОХД/ с номер 435 на Първи наказателен състав, за укриване на данъци в особено големи размери за над сто хиляди лева главница и още двеста хиляди лихви против кмета на община Септември - Марин Рачев.

***
Разград.
От 11.00 часа ще се проведе месечният брифинг на директора на ОДМВР.

***
Смолян.
От 09.00 часа в Сесийна зала на Общината, ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Смолян.
От 10.00 във фоайето на РДТ „Николай Хайтов“, ще се проведе изложение на фермерски продукти.

***
Смолян.
От 12.00 ч. във фоайето на втория етаж в Родопски драматичен театър “Николай Хайтов”. Ще бъде открито Туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”.


***
Смолян.
От 16.00 часа в изложбена зала на Държавен архив – Смолян ще бъде открита документална изложба „Проф. Асен Василев – творец и педагог“.

***
Търговище.
От 10.00 часа в двора на Комплекса за психично-здравни грижи в общността кв. Бряг ще се проведе Есенен празник на приятелството.

***
Търговище.
От 17.30 часа в ХГ Никола Маринов ще бъде открита изложба 100 години от рождението на Симеон Халачев.

***
Шумен.
От 10:00 часа с Ден на отворените врати и изложба Държавен архив Шумен ще отбележи Деня на архивите в България.

***
Шумен.
От 14.30 часа в салона на театъра ще се състои пресконференция по повод премиерата на спектакъла на Максима Боева и Любомир Колаксъзов "Алеко. Смях над мрачни страници" по текстове на Алеко Константинов.


Местни избори 2019:

***
Асеновград.
От 10.00 часа в центъра на града ще бъде открита предизборна шатра на Коалиция „БСП за България” и д-р Емил Караиванов.


***
Велико Търново.
От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на представителите на Коалиция "БСП за България", АБВ, "Движение 21", с участието на Весела Лечева, кандидат за кмет на Велико Търново и председателят на партия АБВ Румен Петков.

***
Кюстендил.
От 10.15 часа читалище „Братство“ ще се проведе пресконференция на Местна коалиция "ГЕРБ, СДС, ВМРО, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци". – отразява Венцеслав.