Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

ТАСС: Новият постоянен представител на САЩ в ООН започна работа

12 септември 2019 | 18:39

Снимка:

Вашингтон. Новият постоянен представител на САЩ в Организацията на обединените нации Кели Крафт връчи пълномощията на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и официално започна работа в организацията, предава TACC.
Крафт благодари на Гутериш за възможността и обеща да положи всички усилия, за да представлява страната си добре на поста.
Конгреса на САЩ по-рано одобри кандидатурата на Крафт за поста постоянен представител на страната в ООН. Той беше подкрепен от 56 представители, като други 34 се изказаха против назначението.
По-рано, по време на изслушване в Комисията по външните работи на Горната камара на Конгреса, Крафт заяви, че Русия не е приятел на САЩ и следователно Вашингтон трябва да продължи да оказва максимален натиск върху Москва. Тя отбеляза също, че САЩ трябва да запазят „централна лидерска роля“ в ООН.
Постът на постоянен представител на Белия дом в организацията остана свободен почти година, след като предшественикът на Крафт, Ники Хейли подаде оставката си през октомври миналата година.

Превод и редакция: Теодор Пенев