БалканиВИЖ ВСИЧКИ

СДСМ за провала на лидерската среща: Мицковски защитава престъпленията на режима

11 септември 2019 | 13:10

Снимка: Агенция "Фокус"

Скопие. Не е постигнато съгласие относно ключовите различия между правителството и опозицията относно Закона за Прокуратурата и бъдещето на Специализираната прокуратура. Това потвърдиха от управляващия в Македония СДМС и от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, предава скопската телевизия „Телма“.
„Можеше да се стигне до споразумение за нов закон за прокуратурата, ако премиерът Заев не беше толкова изнервен от случая „Рекет“, че да не може да приеме системно решение на проблема с корупцията по високите етажи, в което да се позволи друг професионален прокурор да разследва този мегаскандал, с изключение на одобрената от правителството Вилма Рускоска“, написа тази сутрин депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски в профила си в социалната мрежа „Туитър“ след маратонската лидерска среща, продължила седем часа.
СДСМ също разпространи изявление: „Докато всички граждани очакваха споразумение в интерес на върховенството на закона, Християн Мицкоски на вчерашната среща на ръководството защити престъпленията на режима безочливо и в груевски стил, като поиска всички дела на СП да загубят бъдещето си“.

Превод и редакция: Тереза Герова