ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Георги Свиленски, БСП: В удобно време премиерът да бъде поканен на закрито заседание да ни информира какво става в държавата и как се арестуват български граждани като свидетели

11 септември 2019 | 11:42

Снимка: БСП

София. В удобно време премиерът да бъде поканен на закрито заседание да ни информира какво става в държавата и как се арестуват български граждани като свидетели. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за Бъгария" Георги Свиленски в процедура по начина на водене, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той обърна внимание на ниското доверие на парламента. "Лошото е, че ние сами си го правим, сами правим така, че българските граждани да не ни уважават. Вие като председател на Народното събрание моля да положите усилия за повишаване на авторитета на институцията и народните представители да не се самоунижават", каза Свиленски във връзка с изслушването на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев.
От своя страна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че авторитета на парламента трябва да го пазят всички народни представители.
Деница КИТАНОВА