ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 14 август (Агенция „Фокус“)

14 август 2019 | 07:00

Снимка: Pixabay.com

***
София.
От 11.30 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети 86 ОУ „Св. Климент Охридски“ във Владая, за да провери строителните дейности.

***
София.
От 10.30 часа в мол „Сердика Център" на ниво –1 ще се състои бизнес закуска за представяне на програмата и инициативите, които ще се проведат на 17 и 18 август в „Мисия нула“.

***
Асеновград.
От 14.00 часа в зала 305 на Община Асеновград ще бъдат наградени деца, прославили името на града.

***
Бургас
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящата регата „Кор Кароли“.

***
Бургас.
От 19.00 часа на открита сцена „Охлюва“ ще се проведе концерт на Богдан Томов.

***
Бургас.
От 20.30 часа в Летния театър ще бъде представен мюзикълът „Да пееш под дъжда“.

***
Бургас
В 21.30 часа във филиала на НХА ще бъде представена танцовата миниатюра „Гония“.

***
Варна.
От 10.00 часа на паркинга пред блок 29 в кв. „Чайка“ ще се състои официалното откриване след реконструкция на улична мрежа бул. „Осми Приморски полк" в участъка от бул. „Васил Левски" до бул. „Христо Смирненски".

***
Варна.
От 11.00 часа до южната страна на подлеза на ул. „Дубровник“ ще се състои официална церемония „Откриване на обект": „Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул. „Васил Левски" в участъка от „Подвис" до бул. „8-ми Приморски полк".

***
Варна.
От 18.30 часа в Арт Галерия „Ларго“ ще се състои откриване на сборна изложба – графика „Рози и Лъвове” на 35 съвременни български художници. Изложбата е част от празничната програма за Деня на Варна – 15 август.

***
Варна.
От 20.00 часа до 23.00 часа във Варненския залив в организирано Ветроходно плаване по пълнолуние. В плаването ще се включат над 25 ветроходни яхти, като тази година се присъединяват яхти и от Бургас, които идват за участие в регата „Кор Кароли".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Ритуалната зала на Ректората на НВУ „Васил Левски” ще се проведе ритуал по сдаване и приемане на длъжността „началник на НВУ „Васил Левски”.

***
Видин.
От 10.00 часа заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще посети село Майор Узуново, където ще присъства на Тържественото честване на 85 години от преименуването му от Халваджи на село Майор Узуново.

***
Пловдив.
От 13.30 в хотел „Империал“ ще се проведе семинар на тема „Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно!“ с участието на заместник-министър на вътрешните работи Милко Бернер, главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР, и проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

***
Разград.
От 13.00 часа в сряда ще се проведе водосвет за продължаване на изграждането на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“.