ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Последните години общината акцентира върху доброто управление на ДКЦ-тата

13 август 2019 | 12:25

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Акцентирахме в последните години върху ДКЦ-тата. Изключително важно е доброто управление на тези поликлиники и в това отношение д-р Димов заслужава огромна благодарност, защото освен нашите над 160 хиляди лева, които сме инвестирали във физиотерапията на 14-то ДКЦ, те са инвестирали още толкова собствени средства. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, след проверката на доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията - сектор "Физикална и рехабилитационна медицина“ в Диагностично-консултативен център - 14, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Поехме общинското здравеопазване в много тежко финансово състояние. Част от поликлиниките се съвзеха благодарение на добро управление, част от болниците – също. Добрите модели трябва да се показват. Когато има добро управление, сме насреща да подкрепяме и с общи усилия да подобряване средата, при която хората се лекуват", допълни още кметът на София.
Йорданка Фандъкова обясни, че средствата не се даряват, а се инвестират. "ДКЦ-тата правят заявки, които се разглеждат от Общинския съвет, в Комисията по здравеопазване. Инвестициите в здравеопазването станаха наш приоритет", заяви Фандъкова.
"Всичко това е един проект, който започва от реновирането на битовата част и в последствие изграждане на едно отделение, което да бъде съвременно, адекватно и да поема всички необходими нужди на населението", каза ортопедът в 14-то ДКЦ д-р Милен Димов. „А За целта трябваше да се изгради добра база и да се закупи техника. Благодаря на Столична община за всичко това, с което тя ни помогна. Пред нас постоянно има добри отзиви, добра обратна връзка. Когато това се приема добре от населението, за нас е добре дошло. Към целия проект предстои включването на колега, който да консултира за тежки гръбначни изкривявания, а това е един проект, който ще започне през есента. Става въпрос за лекар българин, работещ в Германия в топ болница", допълни още ортопедът.
Теодора ПАТРОНОВА