ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Зам.-главният прокурор Иван Гешев: Номинацията ми за главен прокурор е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите

23 юли 2019 | 08:18

Снимка: Пресцентър на МВР

София. Номинацията ми за главен прокурор е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите. Това каза заместник-главният прокурор и номинираният за поста главен прокурор Иван Гешев в „Сутрешен блок“ по БНТ.
„Ще ви отговоря, по начин, по който отговорих на прокурарската колугия. Това беше първия въпрос, който те ми зададоха след като изразих съгласие. Номинация от 11 членове на ВСС за мен означава огромно доверие, не толкова за мен пероснално, колкото за труда на колегите, с които работим последните години. Аз нямам право да излъжа това доверие и да отиде на вятъра трудът на много хора. Отделно срещу това доверие седи отговорност. Аз не съм човек, който бяха нито от битките, нито от отговорност“, подчерта още Гешев.
На въпрос колко кално се очертава да бъде състезанието за поста и във връзка с вероятността той да е единственият кандидат, Гешев коментира: „Това дали има един или повече кандидати, не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам и г-жа Кьовеши е единствен кандидат. Никой не казва, че няма да има състезание. Когато казах, че ще е кално, имах предвид калта, която ще се изсипе и вече се изсипва върху всеки, който ще участва в това състезание. Ще бъде кално като всеки друг път, може би и една идея повече, защото залогът тук е по-голям. Залогът е оцеляването на всякакви олигарси, мутри и кой ли още не, срещу които водим дела".

Свързани новини