ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 12 юли (Агенция „Фокус“)

12 юли 2019 | 00:01

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.30 часа в зала "Запад" на Народното събрание председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Милена Дамянова ще награди най-добрата културна институция.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат връчени договори на бенефициенти по втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП между Република България и Република Северна Македония. Договорите за изпълнение на одобрените проекти ще бъдат връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, Горан Милевски - министър на местното самоуправление на Република Северна Македония, и заместник-министър Деница Николова.

***
София.
От 09.30 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас А., Красимир Я. и Николай Р., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мария Т., Полина Т. и др. обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван П., Сахадат С. и др. обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър А. и др. обвинени в подкуп с цел упражняване на влияние.

***
София.
От 10.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет Кръжокът по конституционно право към Юридическия факултет ще отбележи 28-мата годишнина от приемането на Конституцията на Република България от 1991 г.

***
София.
От 10.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата в София (вход А6) Бюрото на Европейския парламент в България организира публична дискусия, посветена на приоритетите за новия мандат на българските евродепутати.

***
София.
От 11.00 часа в хотел Рамада ще се проведе заседание на Централния съвет на ДПС. От 13.30 часа е предвиден брифинг на ръководството на ДПС.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на турското посолството (бул. „Васил Левски“ № 80) Н. Пр. д-р Хасан Улусой, посланик на Република Турция в България, ще даде прес-конференция по повод на „15 юли - Ден на Демокрацията и Националното единство“, третата годишнина от осуетения опит за преврат, състоял се на 15 юли 2016 в Турция.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА Асоциация за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ), Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка (СПАМП), Нац. автоинструкторски съюз (НАИС), Българска асоциация на пострадали при катастрофи (БАПК) и Българско обединение на шофьорите (БОШ) ще се проведе пресконференция във връзка с новите програми за обучение на водачи на МПС.

***
София.
От 11.00 часа в заседателна зала на Областна администрация, бул. "Витоша" №6, ще се проведе заседание на областния консултативен съвет по животновъдство.

***
София.
От 11.00 часа в зала Максима на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. д-р Филип Алън Шарп ще изнесе лекция на тема: „РНК интерференцията и нейните медицински приложения“.

***
София.
От 12.00 часа в заседателната зала на Областната администрация на бул. „Витоша“ №4 ще се проведе областен консултативен съвет по плодове и зеленчуци.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз Александър І“, ще бъде открита изложбата на Румен Жеков.

***
София.
От 18.30 часа Галерия Сердика представя изложбата „Лято 2019“ с автор Ния Пушкарова.

***
Банско.
В Банско ще се проведе второто издание на Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“.

***
Благоевград.
От 10.00 часа ще се проведе информационна среща в Народно читалище "Никола Й. Вапцаров 1866" Благоевград с цел стартиране на собствен бизнес за всички в непенсионна възраст, сдружения, фондации, читалища - всички, които искат да придобият умения, възможност за финансиране и индивидуална подкрепа при реализирането на идеята им.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотел "Корона" екипът на Фондация "Омнибус Циви" ще проведе съвместна пресконференция с изпълнителния директор на МБАЛ "Благоевград" д-р Огнян Митев, по повод стартирането на кампанията "Здравето - инвестиция в бъдещето".

***
Бургас.
От 10.30 часа в Заседателната зала на Общината ще започне пресконференция с участието на плувеца Цанко Цанков, който ще опита да преплува близо 45 километра в Бургаския залив.

***
Бургас
От 21.00 часа на остров Света Анастасия концерт ще изнесе Група BANDIERA ROSA.

***
Варна
От 11.00 часа в Информационен център на ВМС (Бивше военно комендантство) на пл. “Св.св. Кирил и Методий” 7 ще се проведе среща с медиите във връзка с началото на национално военноморско учение „Бриз 2018”.

***
Варна
От 11.00 часа в Съдебната палата ще се проведе заседание на Апелативния съд във връзка с мярката за неотклонение на румънския гражданин причинил смъртта по непредпазливост на 5-годишно дете на паркинг в Морската градина.

***
Варна
От 12.00 часа в Младежкия дом ще се проведат летни занятия „Кибермагьосници“.

***
Варна
От 17.00 часа в Младежкия дом учениците от ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Христо Ботев“ във Варна ще представят пред своите родители тайните на киберпространството, които са усвоили през последните две седмици в рамките на проекта „Кибермагьосници“.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" и гостуващи студенти по психология от различни държави.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в района на Паметнка на Асеневци ще има концерти, част от "Дикси Джаз Фест".

***
Габрово.
От 10.00 часа в залата на Търговско-промишлена палата в сградата на НТС ще се проведе заседание на областния консултативен съвет по животновъдство.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Градски парк „Свети Георги“ ще се проведе Концерт на Духов оркестър – Добрич.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на общински плувен комплекс ще се проведе Плажна фиеста за участниците в курса по плуване към Обединен детски комплекс.

***
Кюстендил/хижа Осогово.
От 12.00 часа пред хижата в Осоговска планина ще бъде раздаден курбан за здраве, с което ще се отбележат 91 години от изграждането на туристическата хижа.

***
Кюстендил/с. Бобешино.
От 12.00 часа в местността Голеш ще се проведе тристранният международен събор „Краище”.

***
Кюстендил.
От 20.30 часа юли в двора на бившето оздравително училище в лесопарк „Хисарлъка” за осма поредна година Кюстендил ще бъде домакин на международния мотосъбор „Нощни вълци”.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу началникът на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ Стоян П., обвинен че е използвал своето служебно положение, за да набави за себе си противозаконна облага – пари на стойност 300 лева.
***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д., обвинени за въоръжен грабеж в особено големи размери.
***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Никола Х., обвинен, че като управител на „МЕТИЗИ ДИЛЪР“ ЕООД, е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери – 540 517.99 лв.
***
Пловдив.
От 20.00 часа в зала „Борис Христов” гр. Пловдив, ще бъде проведен концерт „Живият извор”.

***
Разград.
От 09.00 часа в Градския парк до Ронда ще бъде открита Детската полицейска академия.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“, ул. „Българско опълчение“ 69, ще се проведе Програма „Играя и се уча“ – групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.

***
Стара Загора.
От 21.00 часа на сцена Лапидариум, Регионален исторически музей – Стара Загора, ще се състои Театър под звездите „Нощно слънце“ от Валентин Красногоров.

***
Шумен.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък- 1869“ ще бъде представена книга за творчеството на Пламен Великов