БургасВИЖ ВСИЧКИ

Бургас: На Цветница в Туристически комплекс „Акве Калиде“ празникът ще започне с подарък – представление на Държавен куклен театър – Бургас

18 април 2019 | 15:29

Снимка: Община Бургас

Бургас. На Цветница в Туристически комплекс „Акве Калиде“ празникът ще започне с подарък – представление на Държавен куклен театър – Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Постановката „Яйцето“ с начало 10.30 ч. ще зарадва малки и големи като им разкаже познат сюжет за любовта и прераждането по талантлив начин. Представлението е на открито в Амфитеатъра при добро време или на терасата на кафетерията при лошо време. Входът е свободен.
„Веднага след театъра започват творческите предизвикателства за нашите гости. Можете да изпробвате кошничарските си умения или да научите тънкости на занаята – плетене с върбови пръчки, ако участвате в изработването на великденската украса в Туристически комплекс „Акве Калиде“ – голяма кошница с пъстри яйца. В украсяването на яйцата също може да участвате. Ръчно изработената кошница ще украси градинката зад чешмата в туристическия комплекс. В работата могат да се включат всички наши гости в неделния ден на Цветница – и малки, и големи. При това безплатно“, посочват организаторите на инициативата. Работата ще започне в 11.00 ч. По същото време, в детските работилници „Арт-И-Факти“ от 11.00 до 13.00 ч., децата ще могат да си изработят и да вземат за спомен красиви сувенири. Освен това те ще могат и да посетят музея – Банята на Сюлейман Великолепни и да научат истории и легенди от 3D мапинг филм. Таксите са 3 лв. за едно изделие и 4 лв. за две, с включена прожекция. Изделията могат да бъдат цветя от вълна с техника мокър филц, цветя от жива вълна на клечка или декорирано яйце на клечка във вид на зайче или пиле.