ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Областният председател на ПП АБВ - Бургас Антон Коджабашев ще участва в евролистата на КП „Коалиция за България“

18 април 2019 | 15:28

Снимка: Радио "Фокус" - Бургас

Бургас. Световният и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев е бургаското присъствие в евролистата на КП „Коалиция за България“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Коджабашев е областен председател на ПП АБВ в Бургас, а амбицията му е да привлече младите хора.
„Работим много, а в нашата листа влизат само мислещи и можещи хора, затова и всеки има пълната свобода да работи за преференциалния вот“, коментира Коджабашев, който е на 12-то място в листата на кандидатите за Европейския парламент. Според него и колегата му Георги Сталев „Коалиция за България“ ще е изненадата на предстоящия вот. Три са целите, които от АБВ и Коалицията си поставят при работата в Европейския парламент.
„Трябва да се работи за националните интереси и да не се допуска двоен стандарт в Европа. Втората ни задача е да утвърдим България като регионален лидер на Балканите, който е и гарант за сигурността в региона. Третата ни цел е да отстояваме правата на всеки един български гражданин, независимо дали живее в страната, или в чужбина“, обясни Георги Сталев.
В Бургас кампанията за евровота ще премине основно в срещи лице в лице с хората. „Ще държим да убедим младите хора, че можем да ги представляваме. Има много проблеми, които могат да се коментират и анализират и ние ще го направим“, обеща Антон Коджабашев.
Водач на листата на „Коалиция за България“ е проф. Боян Дуранкиев, който е един от най-добрите икономисти в България и се ползва с международно доверие