Европейски съюзВИЖ ВСИЧКИ

The Times: Найджъл Фарадж може да ни спаси от „отровата Брекзит“, уверен е Ги Верхофстад

17 април 2019 | 00:43

Снимка: АФП

Лондон/Брюксел. Бившият председател на „Партията за независимост на Обединеното кралство“ (ЮКИП) Найджъл Фарадж е „единственото нещо, което може да спаси“ Европейския съюз от „отровата“ на безкрайния Брекзит, цитира британският вестник The Times думите на Ги Верхофстад, председател е на групата на „Алианс на либералите и демократите за Европа“ в ЕП и координатор на институцията по въпроса за „развода“ между Брюксел и Лондон.
Верхофстад, страстен поддръжник на САЩ, днес атакува лидерите на Общността за това, че позволиха на Великобритания да отложи излизането си от структурите й на среща на върха в Брюксел миналата седмица.
Белгийският политик повтори аргументите срещу удължаването на срока за Брекзит, представени по-рано от държавния глава на Франция Еманюел Макрон, най-силният съюзник на либералния блок на евродепутатите на изборите за ЕС през следващия месец.
„Страхувам се, че така ще се продължи несигурността и нерешителността. Най-много от всичко се страхувам, че Брекзит ще внесе каша в ЕС и че ще отрови предстоящите избори“, цитира изданието думите на Верхофстад.

Превод и редакция: Тереза Герова