БалканиВИЖ ВСИЧКИ

„Нова ТВ“: Христиан Мицковски поиска разпускане на парламента в понеделник

12 януари 2019 | 16:40

Снимка: "МКД"

Скопие. Лидерът на ВМРО ДПМНЕ Христиан Мицковски отново призова за предсрочни парламентарни избори на днешната пресконференция. Той призова в понеделник да се разпусне парламента и да се проведат парламентарни избори заедно с президентските избори, съобщава македонският телевизионен канал “Нова ТВ“.
Той реагира на пресконференцията на премиера Заев, в която той заяви, че социологическите проучвания показват предимство за правителството. Мицковски заяви, че победата ще бъде за ВМРО-ДПМНЕ.
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ определи промените в конституцията като погазване на волят на гражданите на страната .
„Само Зоран Заев може да се гордее, че смени името на страната си. Заев може да се гордее само с натиска и заплахите и безпринципните сделки, които са стъпкали публично изразената воля на гражданите на референдумите през 1991 и 2018 година“, подчерта Мицковски.
„Това правителство беше създадено за един въпрос и го реши катастрофално, като промени името, идентичността, езика, историята, културата, образованието, промени всичко, което е македонско и тази му задача е приключила. Ето защо това правителство, което се крепи толкова трудно, ще падне и едва ли ще остане нещо от СДСМ. ВМРО-ДПМНЕ ще направи всичко по силите си да коригира тази несправедливост в бъдеще. Остава да се отбележи, че 81 души са променили името и самоличността си, а не хората и гражданите на тази страна, каза Мицковски на пресконференцията.

Превод и редакция: Юлиян Марков