ПловдивВИЖ ВСИЧКИ

Пловдив: 100 фиданки бяха засадени при поредното разширение на парк „Лаута“

06 декември 2018 | 20:22

Снимка: Община Пловдив

Пловдив. Нови 100 фиданки бяха засадени при поредното разширение на парк „Лаута“ в Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от oбщината. В залесяването заедно със служителите на ОП „Градини и паркове“ се включиха кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.
С настоящата кампания разширението на „Лаута“, което започна преди няколко години, ще надхвърли 75 декара. „През това време засадихме стотици дървета от местни видове – чинари, явори, липи, ясени и др. За доброто им развитие и отглеждане изградихме поливна система“, припомни кметът Иван Тотев.
От районната администрация предприеха облагородяване на новата зелена зона. Осветена пешеходна алея вече свързва два от кварталите на района. „В бъдещите планове на кметството е заложено да се направят алеи, да се монтират пейки, да се изградят детска и спортна площадки, както и други атракции“, посочи кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.