ПловдивВИЖ ВСИЧКИ

Пловдив: Призивът от район „Централен“ за диалог по проекта за Бунарджика остана без отговор

06 декември 2018 | 19:36

Снимка: Агенция "Фокус"

Пловдив. Нито един представител на активни във „Фейсбук“ групи не откликна на поканата на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов за среща, на която да бъдат обсъдени важни теми като проекта за облагородяването на хълма Бунарджика. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Пловдив от Общината.
На 5 декември 2018 г. в администрацията на район „Централен“-Община Пловдив по инициатива на районния кмет Георги Стаменов беше планирана среща с представители на социални групи и регионални медии. Тя имаше за цел в неформална обстановка Георги Стаменов заедно със своя екип да обсъди с поканените на събеседването пловдивчани теми, свързани с настоящето и бъдещето на Пловдив и по-конкретно на парк Бунарджика, Сахат тепе и Младежки хълм. Трите обекта са предмет на интерес от страна на няколко групи граждани, които през последните месеци показват гражданска активност и споделят свои мнения и наблюдения в интернет пространството. „В резултат на активностите в социалните мрежи и поставените въпроси към Община Пловдив, преди два дни се обърнах към няколко Фейсбук групи и модератори на страници с покана за среща и разговор. Уви, на поканата ми за 5.12. от 17.30 ч. не се отзова нито едно лице,“ сподели кметът Стаменов.
Социалните мрежи са много успешна форма на комуникация, която администрацията на район „Централен“ използва непрекъснато във всекидневната си работа. Не можем да останем безучастни, когато чрез мрежите се разпространяват неистина, може би с цел да се заблуждава обществото. Когато се търсят конкретни отговори, нищо не може да замени директната комуникация, категорични са от кметството. Районният кмет Георги Стаменов добави, че администрацията, независимо от работно си време, е отворена за двустранна комуникация с гражданите, особено относно теми, свързани с историята и наследството на Пловдив.
Надяваме се, че в следващите месеци тази комуникация да се подобри и оставаме отворени за обсъждане на всички поставени въпроси, категоричен е районният кмет.