ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Н. В. Симеон Сакскобургготски: Ако имаше формула срещу фалшивите новини, щях вече да съм я използвал

09 ноември 2018 | 13:50

Снимка:

София. Ако имаше формула срещу фалшивите новини, щях вече да съм я използвал. Това каза пред журналисти Н. В. Симеон Сакскобургготски, който присъства на международна конференция „Фалшивите новини на истинските тролове“ (Fake news of true trolls), предаде репортер на Агенция „Фокус“. Попитан как ще коментира това, че е агент на КГБ и това, че имотите му не са негови, Сакскобургготски заяви, че едното е толкова фалшиво колкото и другото. „Няма какво да си обяснявам. Това са толкова абсурдни теми. Фокусират се по един изцяло злонамерен и насочен начин“, коментира той.
На въпрос как да се противодейства срещу една фалшива новина, Сакскобургготски заяви, че ако човек има съвест и етика, това боли. „Ако имаше формула, щях вече да съм я използвал. Мисля, че по-интелигентите хора разбират. Други, които са потърпевши, също. В крайна сметка една лъжа си има давност. Надявам се в една правова страна като България и ЕС, където частната собственост е неприкосновена, мисля, че трябва така да гледаме на нещата“, обясни той.
Попитан дали е правил постъпки да опровергава фалшивите новини, Сакскобургготски отговори, че са толкова абсурдни, че не заслужават такива. „Комарджия, КГБ-ист, стокхолмски синдром и други, но виждам, че хората го взимат на шега“, добави още Симеон Сакскобургготски.
Люба АЛЕКСИЕВА

Свързани новини