ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Борислава Луканова, ЧЕЗ: До първата седмица на декември ще продължи прекъсването на тока в райони около столицата, дейностите ще осигурят спокойствието на хората в дългосрочен план

09 ноември 2018 | 10:53

Снимка: ЧЕЗ

София. До първата седмица на декември ще продължат планираните дейности и съответните прекъсвания на електрозахранването в райони около столицата. Това каза в дневния блок на Радио „Фокус“ Борислава Луканова, Връзки с обществеността на ЧЕЗ Разпределение. Относно това до кога ще продължат планирани дейности и съответните прекъсвания в райони около столицата, Луканова коментира: „Ще продължим работа в тази посока до първата седмица на декември“. „Дистанционно обслужваните електромери вече са инсталирани в Мърчаево, Мало Бучино, Волуяк, Мировяне, Доброславци, Герман, Лозен, Бистрица, Горна Баня, Абдовица, Банкя и Нови Искър. И през следващата седмица работата ще се довършва в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Панчарево, Кокаляне, Горубляне, Железница, Казичене, Пасарел. Предстои инсталирането им в с. Яна, в Горни и Долни Богоров и Враждебна“, обясни Луканова.
„Разбираме неудобството на хората, но за съжаление всички дейности по модернизация, подобрения и профилактика на мрежата неизменно са свързани със съответните планирани прекъсвания на електрозахранването, за да можем да осигурим безопасността на хората, които работят“, заяви тя и допълни, че дистанционно обслужваните електромери не само се инсталират, но мрежата трябва да се реконструира така, че да заработят в единна система. „Естеството на работа води до смущения на комфорта на клиентите, но ние сме длъжни да осигурим безопасността на служителите“, каза още Луканова. „Призоваваме хората за малко търпение, защото тези дейности ще осигурят спокойствието им в дългосрочен план. Тъй като крайградските райони значително се разраснаха и потребностите се увеличиха, ние се вслушахме в исканията на хората и всички тези проекти са предприети само и единствено с цел подобряване на услугата“, коментира още тя.

Свързани новини