ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Министър Владислав Горанов: Ако не се бойкотира работата на парламента, по-другата седмица Бюджет 2019 влиза в зала на второ четене

09 ноември 2018 | 10:40

Снимка: МФ

София. Ако не се бойкотира работата на парламента, по-другата седмица Бюджет 2019 влиза в зала на второ четене. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти във връзка с Бюджет 2019 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“. Той уточни, че с председателя на Бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова са правили план и според него би следвало през следващата седмица, след като изтече срокът за предложения между първо и второ гласуване, да се проведе заседание на Комисията по бюджет и финанси, на което да бъде разгледан бюджетът с постъпилите предложения. „И по-следващата седмица да имаме дебат в пленарна зала“, заяви още Горанов. Той обясни, че графикът ще бъде изпълнен, ако не бъде нарушен от неработене на Народното събрание. „Виждате позицията на част от партиите в него – предпочитат да бойкотират работата на Събранието“, допълни още финансовият министър. Във връзка с партийните субсидии в Бюджет 2019 г., Горанов заяви: „На мен не ми е известно да има променен Закон за политическите партии. Аз съм на мнение, че партиите трябва да имат легален източник на финансиране, защото в противен случай ще попаднат в зависимост от хора, които имат възможност да използват политическите партии за свои цели“.
На въпрос как ще коментира изявление на депутат от Германия, че няма да подкрепи България за еврозоната заради корупция, Горанов заяви: „Страната ни се готви да влезе в еврозоната. Естествено, всеки може да има своя позиция, ако това е официалната позиция на Република Германия – нека да я кажат. Иначе подобен тип решения не се взимат в Бундестага“.
Деница КИТАНОВА