Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

„Известия“: Главният прокурор на САЩ подаде оставка

07 ноември 2018 | 23:22

Снимка: pixabay.com

Москва/Вашингтон. Джеф Сешънс, който е главен прокурор и правосъден министър на САЩ, подаде оставка, на негово място като изпълняващ длъжността е назначен Матю Уитатър. Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. За това информира вестник „Известия“.

«Радваме се да обявим, че Матю Уитакър, ръководител на апарата на главния прокурор Джеф Сешънс в министерството на правосъдието, ще стане нашият нов изпълняващ задълженията на главен прокурор », пише Тръмп в Туитър и благодари на Сешънс за работата му. Причините за неговото напускане не се споменават.
Републиканецът Сешънс заема поста главен прокурор от 9 февруари 2017 година. Напоследък той бе публично критикуван от Доналд Тръмп.
Така например на 25 август от Белия дом критикуваха министерството на правосъдието за неефективна работа. Тръмп беше недоволен, че докато то се занимава с разследване на намеса в американските избори, „истинските корупционни дела остават недокоснати“
След това се появиха слухове за уволнение на главния прокурор, но от обкръжението на държавния глава успяха да убедят президента да не избързва с това решение.

Превод и редакция: Ивелина Ватова