Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

The Times: Междинни избори в САЩ: Тръмп даде тържествено обещание да работи с демократите след като загуби Камарата

07 ноември 2018 | 22:43

Снимка: АФП

Лондон/Вашингтон. “Наистина ще е красива ситуация от двупартиен тип“, пише ветеранът в британската преса The Times, като цитира думите на американския президент по време на доста „трънливата“ пресконференция след края на междинните избори във вторник.
Президентът Тръмп обеща ера на двупартийност в сряда след като неговата партия изгуби Камарата на представителите, макар че увеличи републиканското мнозинство в Сената.
В обширни бележки по време на срещата с медиите в Белия дом Тръмп ката, че той ще управлява, като използва „нова концепция“. Тя означава да работи с демократите, като договаря закони за инфраструктурата, здравеопазването, мерки, с които да се регулира състоянието на околната среда.
“Наистина може да бъде една красива ситуация на двупартийност,” каза г-н Тръмп. “Те ще идват при мен, ние ще преговаряме … има много велики неща, които можем да направим заедно.”
В същото време обаче, той предупреди, че ще се подготви да заеме „ позиция като при война“, ако демократите предприемат разследвания на неговите лични финанси и връзки с руски агенти, за които се носят слухове. “Те може да играят тази игра, но ние можем да я играем и по-добре.“

Превод и редакция: Ивелина Ватова